Menu

Artikel

Wedding Fashion Editorial From the Best Bridal Shops in NC

Confess… finding the bridal gown may just top your list as the most exciting part of wedding planning.

One of Southern Bride & Groom magazine’s favorite parts of each edition is working with the most highly recommended bridal shops in NC – from Raleigh and Durham to Wilmington – to discover what’s new or updated in wedding dress and bridesmaids fashion.

For 2018, we offer you the most beautiful, most romantic and most elegant of bridal fashion. Within this variety of wedding gowns, you’ll surely find a few that suit your personal style and overall wedding day look. Our wedding fashion shoot is set in the historic Carolina Inn – a historic Southern wedding destination in Chapel Hill – where special photo opportunities are everywhere from the ceremony lawns, ballrooms, and parlors to the lovely lobby. Just like a confident bride, we were in good hands with the top wedding dress shops, the best wedding hair and makeup stylists, an amazing venue, our talented SB&Gteam, Raleigh based wedding planner Sally Oakley and Chapel Hill wedding photographer, Bronwyn Duffield. Enjoy our wedding fashion editorial from the best bridal shops in NC, and read about each of these wonderful bridal boutiques as you see wedding dresses you love. Also take note of the team of jewelers and stylists behind each photo, as well as the incredible flowers by Watered Garden Florist

Alexia’s is a couture bridal salon in the Glenwood neighborhood of Raleigh, NC. Their boutique is a classic wedding dress shop with an upscale vibe. You will see in these gorgeous bridal gowns worn below – the range of beautiful designers Alexia’s carries. From Ines Di Santo to Flora and everything in between. No matter what style you are looking for, if you are dreaming of a classic Southern bride wedding gown or a high fashion chic wedding look, Alexia’s in Raleigh is a bridal shop that has it all.

Not only does Alexia’s carry the perfect dress for your wedding day, but they also have a selection of bridesmaid dresses like this elegant line Monique Lhuillier that can be seen on our Southern Bride & Groom models at The Carolina Inn. They also have a collection of beautiful evening wear and gowns for the mother of the bride.

http://Bride-in-front-of-The-Carolina-Inn-Chapel-Hill-Wedding-Venue-in-Lela-Rose-from-Alexias-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Wedding-Photographer-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Alexia’s 
http://Low-Cut-See-Through-back-wedding-gown-with-lace-accents-by-Lela-Rose-from-Alexias-Bridal-in-Raleigh-Bronwyn-Duffield-.jpg
NC BRIDAL BOUTIQUE Alexia’s 
http://Low-Cut-Modern-Wedding-dress-by-Lela-Rose-from-Raleigh-Bridal-Shop-Alexias-at-The-Carolina-Inn-for-Southern-Bride-Groom-by-Wedding-Photographer-Bronwyn-Duffield

V-Shaped-Low-Back-Wedding-gown-by-Flora-from-Raleigh-Bridal-Shop-Alexias-photographed-at-The-Carolina-Inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield.jpg

http://Bride-in-gorgeous-plunging-neckline-wedding-gown-by-Flora-from-Alexias-photographed-at-The-Carolina-Inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield.jpg
NC BRIDAL BOUTIQUE Alexia’s 

 

http://Bride-in-an-off-the-shoulder-Monique-Lhullier-wedding-gown-and-bridesmaids-in-mismatched-blush-Ines-Di-Santo-dresses-from-Alexias-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Alexia’s 
http://Bridal-Party-Blush-Bouquets-by-Raleigh-Durham-Wedding-Florist-Watered-Garden-Bronwyn-Duffield

The sister boutique of Alexia’s is Lana Addison Bridal in Cary, NC. They carry a completely different line of bridal gowns, like the Pronovias, Essense of Australia, and Martina Liana, modeled below. The dresses from this Cary bridal shop starts at a more affordable price-point than their sister store. That doesn’t mean that their gowns are any less captivating though!

http://High-Neck-Pronovias-Wedding-Dress-from-Lana-Addison-Raleigh-Bridal-Shop-and-Hanging-Orchids-by-Watered-Garden-at-The-Carolina-Inn-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Lana Addison Bridal 
http://Pronovias-Wedding-Dress-from-Lana-Addison-a-Raleigh-Bridal-Shop-photographed-at-The-Carolina-Inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield
http://Bride-models-modern-pronovias-gown-from-Lana-Addison-photographed-at-The-Carolina-Inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Lana Addison Bridal
http://Brides-stand-side-by-side-in-Essense-of-Australia-and-Martina-Liana-Wedding-gowns-from-Raleigh-BRidal-sHop-Lana-Addison-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Lana Addison Bridal 
http://Two-NC-Brides-in-Essense-of-Australia-and-Martina-Liana-Wedding-gowns-from-Raleigh-BRidal-sHop-Lana-Addison-Jewelry-from-Baileys-Fine-Jewelry-Bronwyn-Duffield

 

Gilded Bridal may just be the most unique bridal shop in Raleigh, NC, carrying modern styles from the most sought-after independent wedding dress designers. It’s no wonder they are included in the wedding fashion editorial from the best bridal shops in NC for Southern Bride & Groom‘s 2018 Magazine. Gilded specialized in wedding gowns for the one-of-a-kind bride. With designers like Tara LaTour, Alexandra Grecco and Limor Rosen, modeled below for the Southern Bride & Groom 2018 Fashion Editorial, each piece is incredibly original and perfect for the bride who is looking for something that is a little outside the box. So whether you are a traditional gal looking for something a little different or a an eclectic bride on the hunt, check out Gilded Bridal in Raleigh.

http://Beaded-Deep-V-Bridal-Gown-by-Limor-Rose-from-Gilded-Bridal-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Gilded Bridal 

Bride-in-elegant-Beaded-Deep-V-Bridal-Gown-by-Limor-Rose-from-Gilded-Bridal-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

http://Hushed-Commotion-Art-Decor-Belt-on-a-Tara-LaTour-Wedding-Gown-from-Gilded-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Gilded Bridal 
http://Tara-LaTour-Caged-Wedding-Gown-belted-from-Gilded-BRidal-in-Raleigh-Photographed-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

Tara-LaTour-Dress-from-Gilded-Bridal-Photographed-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

http://See-Through-low-back-of-Alexandra-Grecco-wedding-dress-from-Gilded-Bridal-in-Raleigh-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Gilded Bridal 

Most-Romantic-Wedding-Gown-by-Alexandra-Grecco-at-Raleigh-NC-Bridal-Shop-Gilded-with-Bridal-Bouquet-by-Watered-Garden-at-The-Carolina-inn-by-Bronwyn-Duffield

 

Tre Bella Bridal is a “one-stop-shop” for your perfect wedding dress from their bridal boutique, and flowers from their floral division, Tre Bella Flowers. You will see their beautiful designs below in the bridal bouquet modeled along side their gown.  Tre Bella Bridal is owned and operated by super sister team, Rachael and Becky in downtown Durham, NC. Step inside their homey bridal boutique to find your ever so luxurious wedding gown for your nuptials. You’ll find gorgeous gowns like this Modern Trousseau ballgown, modeled below for our Southern Bride & Groom Magazine‘s 2018 wedding fashion editorial from the best bridal shops in NC. It was the perfect traditional wedding dress for  romantic shoot at The Carolina Inn.


NC BRIDAL BOUTIQUE Tre Bella Bridal 
http://Bride-in-Classic-Ballgown-by-Modern-Tousseau-from-Tre-Bella-bridal-shop-in-Durham-under-chandelierat-The-Carolina-inn-by-Bronwyn-Duffield

Bride-in-Classic-Ballgown-by-Modern-Tousseau-from-Tre-Bella-bridal-shop-in-Durham-under-chandelierat-The-Carolina-inn-by-Bronwyn-Duffield

Savvi Bridal is the perfect Raleigh wedding gown shop for a bride with a slightly lower budget that doesn’t want to sacrifice style. Savvi is a quaint shop located near Crabtree Valley Mall, so it is convenient for any Triangle area bride. Not only do they carry your dream dress –  but you can outfit your favorite girls in their bridesmaid gowns as well as your groom!

http://Bride-in-a-strapless-A-Line-bridal-gown-by-David-Tutera-from-Savvi-Bridal-in-Durham-Bronwyn-Duffield.jpg
NC BRIDAL BOUTIQUE Savvi Bridal 

Twirling-bride-in-a-srapless-A-Line-Wedding-dress-by-David-Tutera-from-Savvi-Bridal-in-Durham-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-by-Bronwyn-Duffield.jpg

Don’t let the name fool you – Traditions Bridal is not just filled with traditional gowns. You will find absolutely striking gowns made for any bride in this wedding dress shop in Raleigh. Traditions Bridal is an upscale bridal salon with a welcoming charm that makes any bride feel at home. With designers like Rita Vinieris and Lea-Ann Belter, modeled below, you can see why brides are head over heels in love with Traditions Bridal and their raleigh wedding dress salon.

http://Romantic-Sheer-High-Neck-Lea-Ann-Belter-from-Traditions-Bridal-in-Raleigh-Photographed-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Traditions Bridal 
http://Delicate-Bridal-Jewlery-by-Baileys-Fine-JEwlery-paired-with-Lea-Ann-Belter-wedding-gown-from-tRaditions-Bridal-Raleigh-Wedding-Dress-sHop-Bronwyn-Duffield

Bride-in-Alyne-by-Rita-Vinieris-from-Traditions-Bridal-in-Raleigh-and-Flowers-by-Watered-Garden-Florist-Bronwyn-Duffield.

http://Strapless-lace-Alyne-by-Rita-Vinieris-from-TRaditions-Bridal-Photographed-at-The-Carolina-Inn-For-Southern-Bride-Groom-MAgazine-by-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE Traditions Bridal 
http://Bride-in-strapless-Rita-Vinieris-gown-from-Raleigh-bridal-boutique-Traditions-Bridal-at-The-Carolina-Inn-For-Southern-Bride-Groom-MAgazine-by-Bronwyn-Duffield.jpg

The Wedding Dress Shoppe in Wilmington, NC is the perfect bridal gown shop for the Coastal NC bride. The wedding dresses they carry are current and trendy and the best word to describe each and every one of them is “glamorous.” With designers like KittyChen Couture and Eve of Milady, you know you are going to be a show stopping bride in a gown from The Wedding Dress Shoppe. Check out there amazing dresses in this year’s wedding fashion editorial from the best bridal shops in NC in Southern Bride & Groom Magazine.

 

http://Strapless-beaded-gown-by-Kittychen-Couture-from-The-WEdding-Dress-Shoppe-in-Wilmington-with-bouquet-by-Watered-Garden-at-The-Carolina-Bronwyn-Duffield
NC BRIDAL BOUTIQUE 
http://Strapless-Mermaid-beaded-gown-by-Kittychen-Couture-from-The-WEdding-Dress-Shoppe-at-The-Carolina-Inn-by-Raleigh-Durham-Wedding-Photographer-Bronwyn-Duffield

Strapless-beaded-gown-by-Kittychen-Couture-from-The-WEdding-Dress-Shoppe-in-Wilmington-with-bouquet-by-Watered-Garden-at-The-Carolina-Bronwyn-Duffield

http://Bride-in-curled-updo-wearing-Eve-of-Milady-wedding-gown-from-The-Wedding-Dress-Shoppe-Photographed-at-The-Carolina-inn-by-Bronwyn-Duffield.jpg
NC BOUTIQUE The Wedding Dress Shop

Now that you have your wedding gown that completes your wedding day it’s time to complete the picture with your bridesmaids attire. Bella Bridesmaids in Raleigh is the perfect bridesmaid dress shop for you and your besties to check out. They have an incredible selection of styles, colors and patterns for you to see in person. These stunning Joanna August and Jenny Yoo bridesmaid gowns are just a taste of the options you can choose from at Bella Bridesmaids. The service and quality of this store will be well worth a visit! The ladies will guide you and your bridesmaids to the perfect style.

http://Bridesmaids-in-mismatched-shades-of-blue-gowns-by-Joanna-August-from-Bella-Bridesmaids-in-Raleigh-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-by-Bronwyn-Duffield
NC BOUTIQUE Bella Bridesmaids 
http://Bridesmaid-in-long-halter-top-gown-by-Joanna-August-from-Bella-Bridesmaids-in-Raleigh-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

Bridesmaids-in-mismatched-shades-of-blue-gowns-by-Joanna-August-from-Bella-Bridesmaids-in-Raleigh-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-by-Bronwyn-Duffield

http://mismatched-shadesa-of-blue-gowns-by-Joanna-August-from-Bella-Bridesmaids-in-Raleigh-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

NC BOUTIQUE Bella Bridesmaids | DESIGNER Jenny Yoo | FLORIST Watered Garden Florist | HAIR & MAKEUP left, Parlor Blow Dry Bar; right, Mina’s Studio | VENUE The Carolina Inn | PHOTOGRAPHY Bronwyn Duffield Photography | JEWELRY Moon & Lola
http://Bridesmaids-in-mismatched-Blush-and-floral-Gowns-by-Jenny-Yoo-from-Bella-Bridesmaids-at-The-Carolina-inn-for-Southern-Bride-Groom-Magazine-by-Bronwyn-Duffield

 

 

Source:Source:https://www.southernbrideandgroom.com/wedding-fashion-editorial-from-the-best-bridal-shops-in-nc/

Facebooktwittermail

Ide Kreatif Pajang Foto Mempelai di Resepsi Pernikahan, Bikin Tamu Betah dan Terkesan

 

Ide kreatif memajang foto mempelai di resepsi pernikahan

Selain dekorasi yang apik dan terkonsep rapi, pajangan foto mempelai akan menambah kesan tersendiri dalam resepsi pernikahan. Biasanya, foto mempelai akan dipajang di sudut-sudut pintu sebelum memasuki gedung pernikahan. Padahal, sebenarnya ada banyak cara untuk memajang foto mempelai di resepsian lho. Pun nggak harus pakai foto prewed yang dicetak besar dan dipigura. Foto-foto mempelai yang dikumpulkan dan dikolase juga bisa jadi pilihan cara buatmu yang nggak sempat berfoto prewed.

Nah, Hipwee punya beberapa ide untuk memajang foto mempelai di resepsi pernikahan yang unik dan kreatif. Bahkan kamu bisa memanfaatkan barang-barang bekas yang ramah lingkungan dan ramah di kantong juga.

1. Daur ulang palet kayu lamamu untuk dijadikan tempat memajang foto. Dekorasi ini sangat murah, mudah dirakit dipindahkan ke mana-mana

dikolase di palet kayu via tinamadeit.com

2. Kamu cuma butuh tali dan penjepit baju untuk membentangkan foto-foto yang akan dipajang. Bisa ditambahkan lampu atau bunga sebagai pemanisnya

digantung pada bentangan tali via cherryblossomsandfaeriewings.com

3. Pohon buatan adalah media unik yang bisa digunakan untuk memajang foto mempelai. Tinggal jepit atau tempelkan foto-fotomu pada rantingnya

digantung di pohon mini buatan sendiri via id.pinterest.com

4. Bermodalkan hula hoop, cat semprot, bunga sutra, dan pita, kamu bisa bikin galeri foto gantung yang manis dan unik sekali

dibentangkan di hoop yang dihias via www.pinterest.com.au

5. Membentangkan stand adalah cara yang mudah untuk memamerkan fotomu dan pasangan di resepsi pernikahan. Kamu pun bisa berkreasi soal ukurannya

dipajang di kayu penyangga via www.linentablecloth.com

6. Jangan lewatkan kesempatan untuk menggunakan tangga kayu untuk membentangkan foto-foto yang sudah kamu susun dalam seutas tali. Ide ini cocok banget buat acara pernikahan bertema rusticoutdoor nih!

dibentangkan di tangga kayu via divinefloreal.blogspot.co.id

7. Gunakan frame berukuran besar untuk menata foto-fotomu yang digantung pada tali. Tambahkan pita atau bunga sebagai hiasannya

digantung dalam pigura besar via hipwee.com

8. Bersama dengan pot bunga mini, letakkan fotomu pada media tong kayu yang disusun sedemikian rupa. Kentara banget deh kreativitasnya!

dipajang di tong kayu via www.tulleandchantilly.com

9. Gunakan elemen alam seperti batang pohon sebagai galeri fotomu. Pilih pohon besar yang batangnya kuat, ya!

ditempel di batang pohon via hipwee.com

10. Cara kreatif lain yang menawarkan pengalaman interaktif bagi tamu adalah menggantungkan foto pada seutas tali yang diikatkan pada balon helium

digantung melayang pada tali balon via www.weddingchicks.com

11. Tempatkan fotomu pada toples selai untuk membuat tampilan bergaya kuno yang dipajang di atas meja

dipajang di dalam wadah selai via decorative%20doilies%20for%20d

12. Gantungkan foto berbingkai di ujung bangku-bangku tamu untuk memberi kesan bahwa kedatangan mereka sangatlah berharga

ditempel di kursi tamu via www.pinterest.co.uk

13. Gunakan pintu-pintu tua untuk menggantungkan fotomu untuk memunculkan kesan artsy pada resepsi pernikahanmu

dipajang di pintu atau jendela via hipwee.com

14. Atau jendela-jendela tua dengan frame yang manis, bisa kamu tempeli foto-fotomu di sana dan diletakkan di mana saja tamu bisa melihatnya

kreasi jendela bekas via www.linentablecloth.com

Nah, kalau sudah ada beragam cara memajang foto saat resepsi pernikahan, foto-fotomu nantinya nggak cuma bisa diletakkan di sudut pintu masuk aja ‘kan? Kira-kira, kamu tertarik pakai ide yang mana nih?

 

 

 

Source:https://www.hipwee.com/wedding/ide-pajang-foto-di-resepsi-pernikahan/

Facebooktwittermail

Tanpa Kebaya dan Konde, Gaun Pengantin dengan Jaket Kulit ala Poppy Sovia ini Rock ‘n Roll Banget!

Gaun pengantin dengan aksen jaket kulit

Nggak sedikit pengantin wanita yang ingin tampil cantik dan miyayeni di hari perayaan pernikahannya. Mengenakan kebaya atau baju tradisional lengkap dengan aksesorinya, serta maksimal pada riasan dan tatanan rambutnya. Namun, bagi sebagian orang, hari pernikahan adalah waktu yang tepat untuk menjadi diri sendiri di hadapan banyak orang.

Seperti yang telah dilakukan Poppy Sovia di perayaan hari pernikahannya, ia dengan percaya diri mengenakan gaun pengantin modern berbalut jaket kulit. Penampilan ini membawa atmosfer baru dalam dunia perw-wedding-an. Meski sebenarnya gaya seperti ini sudah pernah booming di tahun-tahun sebelumnya. Nah, buatmu yang mungkin punya jiwa rock ‘n roll, beberapa inspirasi gaun pengantin dengan jaket kulit ini bisa kamu lihat-lihat dulu lho, siapa tahu cocok~

1. Poppy Sovia tampil cantik mengenakan gaun pengantin putih dengan rok bergaya busur memanjang ke belakang, dipadukan dengan jaket kulit dan sepatu boots. Kelihatan nyaman dan keren sekali!

Pas banget sama personanya Poppy yang rebel-rebel gitu via www.instagram.com

Rambut Poppy dibiarkan tergerai dihiasi mahkota bunga. Riasan wajahnya pun sederhana dengan pulasan eyeshadow biru sebagai statement-nya.

2. Gaun dengan atasan brokat yang dipadu dengan bawahan berbahan sutra menjuntai begitu pas dipadankan dengan jaket kulit hitam

gaun brokat dan sutra via www.instagram.com

3. Gaya era 60-an bisa kamu adopsi dengan mengenakan gaun sepanjang lutut yang bagian roknya berbahan tule model flare. Jangan lupa sematkan belt biar makin manis, ya!

gaun sepanjang lutut ala 60-an via www.instagram.com

4. Kamu yang anaknya kekinian banget dan ingin fleksibel bergerak, modifikasi gaun dengan model jumpsuit celana longgar bisa jadi pilihan

gaun model jumpsuit celana longgar via www.instagram.com

5. Siapa bilang gaun ombre sudah habis masanya? Nggak masalah kalau kamu ingin padankan dengan jaket kulit yang pemakaiannya ditutup rapat

dipadu dengan gaun ombre via www.instagram.com

6. Gaun berwarna alam seperti ini pas buatmu yang ingin tampil kalem dan elegan. Jaket kulitnya bisa kamu pilih yang simpel dengan lengan 3/4 misalnya

gaun berwarna alam via id.pinterest.com

7. Gaun panjang menjuntai berdada rendah yang dipenuhi aksen payet juga jangan sampai dilewatkan

gaun aksen payet via www.instagram.com

8. Nggak harus pakai gaun warna putih kok. Jika kamu ingin tampil berbeda, nggak ada salahnya kenakan gaun berwarna hitam, senada dengan jaket kulitnya

gaun warna hitam via www.instagram.com

9. Lagi, gaun vintage yang potongannya sederhana dengan detail kancing memanjang sampai bawah bisa juga kamu kenakan di hari bahagia

gaun vintage detail kancing via www.instagram.com

10. Jika kamu punya badan yang tambun, buatlah gaun berkerah V yang panjangnya di atas lutut untuk menyeimbangkan lekuk tubuhmu

gaun berkerah V via thebudgetsavvybride.com

11. Gaun two pieces cocok buatmu yang berbadan kurus guna menampilkan efek lebih bervolume. Pakai boots? Siapa takut!

gaun two pieces buat yang berbadan kurus via www.instagram.com

12. Cantik rupanya ya, memadukan gaun dusty pink yang bawahannya mengembang dengan jaket kulit yang jatuh pas di pinggang. Perfecto!

gaun dusty pink dengan rok mengembang via www.lovemydress.net

13. Atau, gaun two pieces dengan warna monokrom yang berbeda untuk atasan dan bawahannya, bikin kamu terlihat atraktif!

gaun two pieces berbeda warna via greenweddingshoes.com

14. Nah, kamu yang ingin menyembunyikan bagian betis yang terlalu besar, bikin gih gaun pengantin modern yang bawahannya berpotongan mermaid. Kece banget!

gaun mermaid untuk samarkan betis besar via www.instagram.com

15. Jangan khawatir jika rambutmu pendek dan malas digelung, tinggal gerai dan tambahkan headpiece yang warnanya matching dengan jaket kulitnya

rambut pendek digerai dan dihias headpiece via www.instagram.com

Karena terkesan kasual dan edgy, baiknya kamu diskusikan dulu dengan keluarga mengenai penggunaan gaun yang dipadu dengan jaket kulit ini. Atau, setelan kece ini cocok kamu kenakan di acara pesta yang dikemas santai dan mingle di luar ruangan. Gimana, sudah siap jadi perhatian?

Source:https://www.hipwee.com/wedding/gaun-pengantin-dengan-jaket-kulit/
Facebooktwittermail

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantis

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisweddinginspirasi.com

Pernikahan menjadi acara sakral yang harus dipersiapkan dengan matang. Salah satunya dalam memilih tema serta pakaian yang akan digunakan di hari bahagia nanti. Tak jarang, banyak orang yang sudah merencanakan dream wedding sesuai dengan impian mereka.

Nah, kalau kamu salah satu calon pengantin yang sedang mencari referensi wedding dress yang akan dipakai di hari pernikahan nanti, tidak ada salahnya untuk mencoba menggunakan gaun bertema floral. Gaun ini pas banget kalau kalian berencana menyelenggarakan pesta pernikahan dengan tema outdoor, lho!

Gaun dengan aksen floral tidak hanya membuat tampilan kamu jadi makin cantik, tapi juga bisa menonjolkan kesan romantis. Ingin tahu gaun seperti apa yang bisa kamu pakai? Nih, gaun bertema floral yang bisa kamu jadikan referensi!

1. Penambahan layer dengan motif floral pada wedding dress ini membuat kesan fairytale makin terasa, lho!

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisweddingideasmag.com

2. Untuk kesan simpel namun elegan, kamu bisa memilih white spaghetti strap wedding dress dengan motif floral sebagai pemanis

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisitakeyou.co.uk

3. Untuk kamu yang tetap ingin tampil simpel, bisa memilih gaun satin dengan aksen floral pada shawl yang kian mempermanis tampilanmu

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & RomantisPinterest.com

4. Gaun dengan model off shoulder dengan aksen floral berwarna pink nude ini bisa menonjolkan sisi femininmu

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisonefabday.com

5. Tampil cantik layaknya princess, floral dress unik ini bisa menjadi alternatif gaun pernikahan yang gak monoton

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisbrit.co

6. Ball gown model off shoulder dengan motif floral warna pastel ini bisa membuat tampilan kamu terlihat sederhana namun tetap menawan

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisikadecor.com

7. Gaun v-neck dengan aksen floral ini makin sempurna dengan adanya tulle di bagian lengan

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & RomantisPinterest.com

Bisa membuat kamu tampil cantik layaknya princess.

8. Lebih senang dengan konsep pernikahan casual dengan tema bohemian yang chic?

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisweddceremony.com

Wedding dress satu ini bisa jadi inspirasi.

9. Buat hari pernikahanmu makin romantis dengan gaun floral dengan perpaduan warna pink, ungu, dan biru pastel ini

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisweddinginspirasi.com

10. Simpel namun tetap menawan, wedding dress floral ini cocok banget dipakai untuk kamu yang suka tema floral namun tak mau tampil berlebihan.

9 Inspirasi Gaun Pengantin Bertema Floral yang Anggun & Romantisweddceremony.com

Bagaimana, sudah dapat inspirasi gaun pengantin yang akan digunakan di hari bahagia nanti? Semoga bisa jadi referensi gaun pengantin untuk dream wedding kalian ya!

Source:https://life.idntimes.com/women/ulfa-luthfia/inspirasi-gaun-pengantin-bertema-floral-c1c2/full
Facebooktwittermail

A Sleek and Sultry Showstopper from the 2018 Enzoani Collection

The Margo gown from the 2018 Enzoani collection is one of our most popular styles for its modern twist on a classic fit-and-flare silhouette. Sleek, sweet, and sultry all in one — Margo is sure to be a jaw-dropping crowd pleaser on the big day. Find an authorized Enzoani retailer near you to contact about the dress.

The alluring unlined, illusion lace bodice on Margo is perfectly balanced with a soft crepe skirt featuring a showstopping side split to show off those legs.

Margo also features a dramatic illusion lace train to match the ultra-modern, low illusion back. Delicate covered buttons and an invisible zipper round out the gorgeous look.

Pictured above: MARGO (left) and MILA (right) from the 2018 Enzoani collection

 

 

Source:https://www.enzoani.com/en/insider/gown-of-the-month-margo

Facebooktwittermail

10 More Of Our Favorite Dramatic, Glamorous Ball Gowns


Go with a bold color like coral that both compliments you and the dress you’ve chosen.

Make a scene in one of these beautiful, bridal ball gowns as you make your way down the aisle! From extra drama to a lighter, more traditional wedding dress, we love showcasing our favorites we come across while scouring new designs.

Maybe you dream about your wedding day being filled with all kinds of fairy-tale elements. From the tiara to a carriage ride around the city when the party dies down, it’s okay to dream big. And that goes double for the dress. With a love for quintessential, storybook brides, a ball gown is a must.

Every bride wants that special moment for themselves and in one of these designs, you’ll not only be the bell of the ball but also on everyone’s radar throughout the entire night! Scroll through and find out if your top picks are filled with a bit of color or maybe just dipped in bouts of lace!

Facebooktwittermail

WE UNVEIL THE MAGICAL MAGGIE SOTTERO EMERALD COLLECTION FOR 2018

Maggie Sottero; it’s a name adored by brides worldwide for their immaculately fitting gowns that achieve the perfect blend of contemporary details with timeless designs.

No where is this more true than for the 2018 Maggie Sottero Emerald collection. Showcasing stunning dresses, from chic fit and flares to fairytale ballgowns and classic A-lines, breathtaking details make these forever flattering shapes seriously special. From trend-setting capes to embroidered illusion backs, plunging necklines and even pockets, there’s a dream dress to make you a Maggie bride here.

 

Fit and flare

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Quintyn

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Dalinda

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Adelaine

Ballgowns

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Bree

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Amara

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Benton

V-Necklines

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Tamar

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Haze

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Calista

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Belecia

Statement backs

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Zamara

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Megan

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Everly

Contemporary chic

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Nalani

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Odette Marie

The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!

Larkin
The new Maggie Sottero Emerald collection has landed with beautiful bridal designs, from princess dresses to fit and flare, and even gowns with pockets!
Dylan Marie

Source:https://www.weddingideasmag.com/maggie-sottero-emerald/

Facebooktwittermail

Tips Mendapatkan Foto Pernikahan yang Everlasting

Pernahkah kamu membandingkan foto pernikahan generasi orang tuamu dengan generasi masa kini? Tanpa perlu berpikir lama, perbedaan akan langsung terlihat. Tidak hanya dari fotonya yang sudah usang, komponen seperti busana, dekorasi hingga makeup-nya pun berbeda jauh dengan masa kini. Atas pengalaman tersebut, pengantin zaman sekarang ingin menghindarinya. Mereka semua menginginkan foto pernikahan yang tidak akan tergerus waktu dan tidak kehilangan trennya meskipun pernikahan sudah lama berlalu.

Tetapi permasalahannya untuk mewujudkannya perlu adanya susunan dan pemilihan yang tepat mulai dari busana, warna dekorasi hingga makeup. Agar foto pernikahan tidak ketinggalan zaman, kamu harus mempersiapkan secara mendetil.

Dekorasi

Tema dekorasi berpengaruh kuat menghasilkan foto yang everlasting. Maka dari itu perlu adanya pemikiran yang matang dalam menentukan tema, pilihlah tema yang selalu ada dari masa ke masa. Contohnya seperti tema garden flower yang diusung pasangan Puti dan Tyo. Keduanya beralasan dengan dekorasi yang dipenuhi bunga-bunga sebagai latar foto yang dihasilkan tidak akan ketinggalan zaman. Sebab setiap masa pernikahan tidak dapat dipisahkan dengan bunga sebagai pemanis, sehingga apabila foto pernikahan di buka background taman bunga menjadi sesuatu yang sudah lazim.

Potongan dan warna busana pernikahan

Ada berbagai macam tipe busana yang dapat dipilih, namun untuk memperoleh foto yang long lasting kamu harus berhati-hati. Saran dari kami, pilih busana yang berpotongan klasik dan simple. Busana tersebut tidak hanya akan memberikan kesan anggun, difoto pun busana yang kamu kenakan tidak kehilangan trennya. Karena busana yang klasik selalu memiliki pengagumnya dari setiap masa, sehingga kapanpun foto pernikahan kamu dibuka busana yang kamu kenakan senantiasa terlihat berkelas dan everlasting tentunya.

Sama halnya bentuk busana, warnanya pun memiliki masa pasang surut. Tren warna pastel mungkin sedang digemari saat ini, tetapi di masa yang mendatang tren warna bold mungkin yang lebih eksis. Warna monokrom sudah pasti tidak pernah salah dan menjadi warna yang selalu ada sejak ratusan tahun lalu hingga sekarang. Tetapi karena warna hitam dianggap warna yang suram dalam acara pernikahan, warna putih satu-satunya warna pilihan. Jadi warna monokrom sudah pasti menjadi warna yang kamu pilih untuk mendapatkan foto yang long lasting.

Makeup

Makeup memiliki tren yang berubah-ubah setiap tahunnya. Mungkin bagi orang awam, makeup tidak ada bedanya dari dulu hingga kini, tetapi tidak bagi orang yang mengikuti tren makeup. Sekarang ini makeup yang sedang musim, makeup dengan lipstick dark, eyeshadowterang dan alis yang tebal. 3-4 tahun esok, tren makeup tersebut akan berubah dan apabila kamu mengikuti tren untuk makeup pernikahanmu hal itu menjadi salah satu kekurangan untuk mendapatkan foto pernikahan yang timeless. Sebab orang yang melihat foto pernikahanmu dapat mudah menebak dari makeupmu yang sudah ketinggalan zaman. Untuk itu coba pilihlah makeup yang natural flawless. Jenis makeup ini akan menonjolkan kecantikanmu apa adanya tanpa berlebihan. Difoto pun wajahmu akan tetap cantik dan tidak akan ada orang yang dapat menebak makeup tren kapan yang kamu gunakan.

 

 

 

Source:https://www.weddingku.com/blog/tips-mendapatkan-foto-pernikahan-yang-everlasting

Facebooktwittermail

20 Gorgeous & Glamorous Metallic Wedding Dresses

Sometimes unique/new/daring wedding dress trends come along and we’re a little dubious.

Crop top dresses, we were unsure at first, but now we love you. Long sleeve dresses, we thought you were a tad stuffy at first, but it took Kate to make you mainstream. And short dresses, you’re no longer the reserve of the retro bride.

But this is one wedding dress trend that we were all about from the beginning.

Silver, gold, copper, and bronze… we’re just mad about metallics!

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 14

Dress by Aje, Photo by Teneil Kable via The Lane

Not only do metallic wedding dresses look gorgeous (and photograph beautifully!), but they feel luxurious too – and what better excuse do you have to drape yourself in opulence, than your wedding day?

If you love the idea of feeling extra special with a touch of sparkle, but aren’t sure you can carry-off a gold gown, here’s our top tips for wearing metallics with elegance…

How to Wear a Metallic Wedding Dress

– Silver hues look great on paler skin tones, while those with darker or more olive skin will look fab in gold, pewter or copper dresses.

– If you’re sporting sequins, but you’re worried about looking more like a disco ball than a blushing bride, pair them with neutral shoes, white blooms and minimal jewellery. Mixing the super glam with the super crisp is so chic!

– When it comes to bridal beauty, keep it classy and play up your every day hair and make-up. Add big hair, bigger nails and too much make-up to your metallic gown, and your driver might take you to a beauty pageant en route to the church.

– Bring the metallic look into 2014, with clean lines and figure-hugging silhouettes, anything too fussy might look a little 80s.

– Metallics are perfect for both summer and winter weddings, pair with burgundy blooms and high candelabras for a dramatic festive look, or wear light fabrics, Grecian accessories and sporadic sequins for a soft summer vibe.

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 2

 

– If you’re not sure if you have the complexion to pull off silver or gold, opt for a rose gold gown which looks utterly romantic and works with almost any skin tone.

– Sheer fabrics go beautifully with beading or sequins, blend the light with the heavy for a gorgeously balanced look.

– If you’re afraid of going all-out metallic, opt for some gold lace or sequin detailing on your white or ivory dress to allude to the trend without diving in head first.

– Likewise, matte metallics are a chic way to ease you into the look without too-much sparkle.

– When it comes to selecting bridesmaid dresses to match, silvers look beautiful with whites, blues and greys, while gold is a little more versatile and goes great with punchy reds and pinks, elegant blacks, or romantic blush hues and neutrals.

– Not sure where to start your search? Designers like Elie Saab and Sarah Sevenalmost always feature a little metallic in their collections. When you’re booking bridal salon appointments, be sure to ask if they have any metallic dresses in stock, so you’re not disappointed when you arrive to a sea of white. And don’t be afraid to look to the highstreet and non-bridal designers too, for the kind of on-trend dresses you might not find in a traditional bridal shop.

And now it’s time to swoon over silver and give it up for gold, with 20 gorgeous metallic wedding dresses…

1. Gilded Goddess

Metallic-Wedding-Dresses-Bridal-Musings-Wedding-Blog-4

Dress by Elie Saab

2. Gold Rush

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 15

Dress by Aje

3. Luxe Leafing

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 8

Dress by Oscar de la Renta

4. Dramatic Opulence

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 3

Dress by Elie Saab

5. Metallic Ombre

Metallic-Wedding-Dresses-Bridal-Musings-Wedding-Blog-91

Dress by Monique Lhullier

6. Lacey Luxury

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 1

Dress by BHLDN

7. Sunset Sequins

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 5

Dress by Aidan Mattox

8. Touch of the Trend

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 6

 

9. Rose Gold Romance

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 16

Dress by Truvelle via Etsy

10. Rustic Glamour

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 17

Dress by Zahavit Tshuba

11. Soft for Summer

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 11

Dress by BHLDN

12. The Goddess Bride

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 7

Dress by Temperley London

13. Silver Lining

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 10

Dress by Maggie Sottero

14. Make Me Blush

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 20

Dress by Elie Saab

15. In Love With Lamé

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 22

Dress by Badgley Mischka

 16. Bronze Bride

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 24

Dress by Rachel Gilbert

17. The Shimmering Showstopper

www.kerryannduffy.com

Dress by Sarah Seven

18. Elegant Applique

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 19

Dress by Marchesa Notte

19. Metallic Mermaid

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 18

Dress by Sottero & Midgley

20. Cue The Copper

Metallic Wedding Dresses | Bridal Musings Wedding Blog 23

Dress by Gibson Bespoke via Etsy

I just adore a sumptuous metallic gown, don’t you? I think the sequinned ones are my favourite, but the sheer dresses are rather beautiful too. Expect to see more statement metallic dresses coming over the next few seasons (and we’ll bring them to you first!).

Tell us, would you were metallics on your wedding day?

 

 

Source:https://bridalmusings.com/20-gorgeous-glamorous-metallic-wedding-dresses/

Facebooktwittermail

Inspirasi Warna – Warni Dress Pernikahan Super Cantik & Unik

Masih seputar pernikahan. Masih pula berkaitan dengan pernikahan dengan gaya modern atau Internasional. Kali ini medianita.com akan membahas seputar pakaian yang dikenakan oleh sang mempelai wanita yaitu tak lain adalah dress pernikahan. Dalam acara pernikahan, apapun yang dikenakan atau menempel pada sang pengantin memang menjadi perhatian utama. Semua tamu undangan yang hadir akan fokus melihat atau bahkan ada yang memperhatikan tentang apa saja yang dikenakan oleh pengantin ini, terutama dan yang menjadi paling utama sering kali dijadikan pusat perhatian adalah pengantin wanita. Setujukah Anda? Dan hal utama yang paling mencolok dari semua aspek yang pengantin wanita kenakan adalah pakaiannya.

Pada sebagain besar orang dalam hal dress yang dia kenakan di acara pernikahannya memang lebih banyak memilih nuansa putih polos tanpa corak. Yang ditonjolkan adalah printilan-printilan seperti mutiara, pemata yang menempel menjadi hiasan yang sangat elegan pada dress pernikahan tersebut. Namun, tak selamanya konsep tersebut menjadi hal yang menakjubkan ladies, apalagi bagi orang memang sudah sangat sering melihat acara pernikahan yang melulu bertemakan warna putih. Nah ladies, agar pernikahan Anda terlihat berbeda dari lainnya, tidak ada salahnya mencoba hal baru. Yaitu dengan menggunakan dress yang lebih cerah, lebih berwarna, dan unik.

Dress Merah Cerah yang Tak Kalah Romantis saat Dikenakan

Dress Merah Cerah yang Tak Kalah Romantis saat Dikenakan

Dress Merah Cerah yang Tak Kalah Romantis saat Dikenakan

Dress Pernikahan Warna Soft Pink Terlihat Sangat Manis & Romantis

Dress Pernikahan Warna Soft Pink Terlihat Sangat Manis & Romantis dalam Inspirasi Warna - Warni Dress Pernikahan Super Cantik & Unik

Dress Pernikahan Warna Soft Pink Terlihat Sangat Manis & Romantis dalam Inspirasi Warna – Warni Dress Pernikahan Super Cantik & Unik

Dress Corak Bunga dan Aksesoris Nuansa Ungu Tampak Elegan & Unik

Dress Corak Bunga dan Aksesoris Nuansa Ungu Tampak Elegan & Unik

Dress Corak Bunga dan Aksesoris Nuansa Ungu Tampak Elegan & Unik

Dress Siluet Klasik yang Tampil dengan Inovasi Warna Hijau Mint Cantik

Dress Siluet Klasik yang Tampil dengan Inovasi Warna Hijau Mint Cantik

Dress Siluet Klasik yang Tampil dengan Inovasi Warna Hijau Mint Cantik

Dress Putih Sederhana dengan Sentuhan Variasi Warna Biru Muda yang Tampak Manis

Dress Putih Sederhana dengan Sentuhan Variasi Warna Biru Muda yang Tampak Manis

Dress Putih Sederhana dengan Sentuhan Variasi Warna Biru Muda yang Tampak Manis

Dress Nuansa Abu-abu yang Tak Kalah Membuat Pemakainya Terlihat Anggun

Dress Nuansa Abu-abu yang Tak Kalah Membuat Pemakainya Terlihat Anggun

Dress Nuansa Abu-abu yang Tak Kalah Membuat Pemakainya Terlihat Anggun

Dress Pernikahan Warna Peach Trendy & Cantik

Dress Pernikahan Warna Peach Trendy & Cantik

Dress Pernikahan Warna Peach Trendy & Cantik

Dress Warna Gold Kesan Metal Namun Cantik & Unik

Dress Warna Gold Kesan Metal Namun Cantik & Unik

Dress Warna Gold Kesan Metal Namun Cantik & Unik

Dress Pernikahan Motif Bunga Super Feminim & Cantik

Dress Pernikahan Motif Bunga Super Feminim & Cantik

Dress Pernikahan Motif Bunga Super Feminim & Cantik

Tampil Berbeda dengan Gaun Pernikahan Warna Hitam

Tampil Berbeda dengan Gaun Pernikahan Warna Hitam

Tampil Berbeda dengan Gaun Pernikahan Warna Hitam

Bagaimana ladies? Setelah membaca artikel di atas, Anda sudah tidak merasa bingung gaun model dan desain yang bagaimana yang akan Anda kenakan di hari pernikahan sekali seumur hidup Anda? Semoga artikel ini dapat menginspirasi para calong-calon pengantin agar dapat tampil lebih cantik dan mempesona pada hari spesialnya kelak.

 

 

source:https://www.medianita.com/inspirasi-warna-warni-dress-pernikahan-super-cantik-unik/

Facebooktwittermail
« Previous PageNext Page »